Om du vill ha en bra koll på din ekonomi så kan det vara ett smart drag att satsa på att skaffa dig ett kreditkort. Ett kreditkort fungerar precis som ditt vanliga bankkort, med skillnaden att du använder dig av en förutbestämd kredit samt att du samlar alla köpen du gör på en månadsfaktura. Sedan kan du själv välja om du ska betala hela denna faktura eller om du vill dela upp betalningen.

Varför ska du använda ett kreditkort?

Det finns många goda skäl att ha ett kreditkort som ett komplement till ditt vanliga bankkort. Du kan ju som sagt samla alla dina köp på en enda faktura, men sedan är det även så att många av de kreditkorten som finns idag, de har olika förmåner samt olika typer av lojalitets- och bonussystem. Dessa kan i längden göra att du faktiskt sparar pengar!

Bland de fördelar som finns med att använda dig av ett kreditkort så har du som tidigare nämnt en bra koll, eftersom alla köp samlas på en enda faktura. Du har även möjlighet att delbetala dina köp. Det är då du gör det, som det tillkommer ränta. Dock har många kreditkort det som kallas för räntefri period. Den brukar vara på mellan 45–60 dagar. Återbetalar du hela krediten inom dessa dagar, så behöver du inte heller betala ränta.

Andra bra fördelar med ett kreditkort, det är att du kan få tillgång till en eller flera försäkringar. Den försäkring som oftast finns på alla kort, det är reseförsäkring. Sedan kan det finnas andra sorters försäkringar beroende på typ av kort du väljer. Det finns ju idag många olika kort så som resekort, bonuskort, shoppingkort, bensinkort och matkort.

Många kreditkort har även ett bonussystem kopplat till sig. Du kan tjäna in bonus och i vissa fall även få pengar tillbaka i form av ett cashback-system.

När är det bra att använda ett kreditkort?

Det finns många tillfällen då det kan vara bra att använda dig av ditt kreditkort. Du kan med ditt kreditkort boka en resa till exempel. Det är smart, eftersom du då omfattas av kreditkortets kompletterande reseförsäkring. En annan bra anledning att använda kreditkortet, det är när du vill delbetala ditt köp. Kanske det är så att du har behov av en ny tv som är lite dyrare. Då kan det vara skönt att få dela upp detta köp.

Ett kreditkort kan även vara ett bra alternativ till ett vanligt lån. Fördelen med kortet är ju att du kan få räntefria dagar och kan då helt enkelt betala tillbaka det du ”lånat” utan att behöva betala ränta.

Jämför kreditkort

Det är som sagt många fördelar med ett kreditkort och det är ett ekonomiskt bra val. I alla fall så länge du använder det på rätt sätt! För att hitta det kreditkort som passar dig allra bäst, så kan det vara bra att jämföra de olika varianter som finns. Det kan du få hjälp med via hittakreditkortet.se om du inte vill göra det själv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>