Är du en av många som drömmer om att kunna prestera bättre på jobbet för att få mer tid och energi till annat i livspusslet? Följ dessa enkla steg, och du kommer på kort tid märka av en förbättrad prestationsförmåga och generellt bättre hälsa.

 

Skapa förutsättningar för god sömn

Sömn och prestation är väldigt tätt sammankopplat. Bättre sömn ger i dig inte bara ökad koncentrationsförmåga utan ger dig även fysisk ork till att klara av dagens utmaningar. Till att börja med måste du skapa rätt förutsättningar för en god nattsömn. Första steget är därför att hitta en säng som uppfyller just dina behov. Du kan läsa mer om olika typer av sängar här.

Nästa steg är att se över temperaturen i ditt sovrum. Forskning visar att den optimala temperaturen i sovrummet för att få en kvalitativ djupsömn är 16-18 grader. Om du är en person som lätt fryser kan det vara en god idé att införskaffa ett varmt täcke istället för att vrida upp elementet i sovrummet.

 

Träning

När du har skapat rätt förutsättningar i sovrummet är nästa steg fysisk träning. Många som har svårt att få ihop livspusslet tycker sig inte ha tid att träna, men tro oss – regelbunden träning är en lågriskinvestering för bättre prestation. Träning fungerar som en tvåstegsraket: förutom att det kan ge dramatiska resultat på din sömnkvalitet, vilket i sin tur minskar stress och ökar prestationsförmågan, så har det en direkt påverkan på din koncentrationsförmåga. Investera en timme om dagen i träning, och du kommer på kort tid få en betydande avkastning!

 

Meditation

Meditation har varit en naturlig del av den österländska hälsotraditionen i tusentals år. På senare år har det blivit allt vanligare även i väst i kampen mot den stressiga vardagen. Genom meditation utvecklar du din förmåga att fokusera, samtidigt som det är en effektiv metod för lättare insomning. Att börja meditera behöver inte vara krångligt. Prova till exempel någon av alla hundratals meditationsappar innan läggdags redan ikväll – det kommer ge fantastiska resultat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>