Det kan det finnas riktigt många orsaker till. Om du umgås med barn och tonåringar är första tanken kanske att det kan vara löss. Och det första du bör göra om det kliar i hårbotten är just att undersöka om du fått löss. Oftast är det dock inte så, utan det är något annat som ligger bakom klådan.

 

Självklart måste du då gå vidare och undersöka vad klådan är symptom på, så att du kan komma åt det som orsakar problemet. När det gäller just klåda i hårbotten kan det dock vara på sin plats att behandla själva klådan också. Inte nog med att klådan sänker din livskvalitet, du kan även råka skada dig själv ytterligare när du kliar dig. Kliar du hål på dig själv, så du får små sår i hårbottnen, kan du få både virus och bakterier i dessa sår. Och då börjar det bli jobbigt på allvar.

 

Ta klådan på allvar

Kanske är det bara det schampo du använder, som orsakar klådan. Då räcker det förstås att byta schampo. Under alla omständigheter kan det vara värt att titta efter ett mildare och mera hudvänligt schampo. Tittar du efter ett med tea tree olja, får du samtidigt ett schampo som kyler och lindrar en kliande hårbotten.

 

Det kan som sagt vara flera orsaker till att det kliar i hårbottnen. Ibland är hårbottnen helt enkelt torr. Det kan den bli när vädret slår om eller som följd av någon for för obalans. E-vitaminbrist kan också vara en orsak. Kanske äter du fel, och det kan därför vara dags att se över dina kostvanor. Det är som sagt viktigt att ta det här obehaget på allvar. Man kan säga att din kropp kommunicerar med dig. Genom klådan försöker kroppen att fånga din uppmärksamhet. Gör dig själv en tjänst och lyssna på vad den säger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>