Gillar du att resa? Att resa är en av de mest uppskattade aktiviteterna bland svenskarna. Självklart älskar svenskarna varmare länder, eftersom det ofta är kallt, regnigt och blåsigt i hemlandet. Men att resa kostar pengar, inte minst när det gäller sol- och badresor. Ett bra alternativ för den som vill komma undan lite billigare är att titta närmare på så kallade restresor, eller “sista minuten”-resor. En sista minuten-resa är en resa som bokas med väldigt kort varsel, ibland så sent som dagen innan flyget går.

 

Det finns många fördelar med sista minuten-resor. I den här texten ska vi titta närmare på några av de fördelarna.

Priset

Resresor är sådana resor som ingen annan velat boka, eller som blivit lediga på grund av en avbokning. Det gör att priset ofta är betydligt lägre än vad det är när det gäller vanliga resor, som bokas långt i förväg. Den främsta anledningen att många väljer sista minuten-resor är förmodligen det låga priset.

Spänningen

En annan anledning att välja en sista minuten-resa är att det är spännande att från den ena dagen till den andra inte veta vart man ska åka. Det gör det lite mer kittlande att resa och det gör också att man tillåter sig själv att bli överraskad. Man hinner inte trissa upp förväntningarna inför resan, och man hinner inte skapa sig massor av bilder av hur resan ska bli som kanske visar sig inte stämma. Så möjligheterna att bli nöjd med resan stora.

 

Möjligheten att vara spontan

Att boka en sista minuten-resa är fördelaktigt också för att du ger dig själv möjligheten att vara spontan. Det är inte alla som vill planera sina liv långt i förväg och då passar en sista minuten-resa perfekt. Restresor gör det möjligt för dig att med kort varsel åka på semester.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>