Att välja rätt tvättställsblandare är inte helt enkelt. Det finns en mängd olika varianter att välja bland, se dessa här. I den här artikeln kommer vi titta lite närmare på vad du ska tänka på när du ska köpa en tvättställsblandare. Vi kommer ge en del värdefulla tips som förhoppningsvis kommer att förenkla ditt inköp. Så läs vidare!

Olika varianter

Det är bra att känna till att man inte behöver totalrenovera för att byta blandare. Det går alldeles utmärkt att enbart byta ut blandaren utan att byta ut något annat. Det är till och med så att en bra blandare kan göra att du sparar energi och vatten och på det sättet sparar du in inköpskostnaden på sikt. Enhandsblandaren är den absolut vanligaste varianten idag, men det finns även blandare med två vred på marknaden för den som föredrar det.

När det gäller blandare med två vred så finns det ett par nackdelar med det. Risken för att vattnet blir för hett är relativt stor och det blir också lätt en högre vattenförbrukning än vad det brukar bli med en engreppsblandare. Men i vissa miljöer passar blandare med två vred absolut bättre in rent estetiskt. När det gäller blandare med enhandsgrepp så får man en snålare vattenåtgång och risken för skållning är inte alls lika stor. Men, som sagt, i vissa miljöer passar blandare med enhandsgrepp helt enkelt in stilmässigt.

Blandarens utseende

Blandare kan se väldigt olika ut. Det finns allt från runda, lantliga varianter till strikta, moderna varianter med raka hörn och kanter. Däremellan finns blandare som passar in i de flesta miljöer och som varken ger ett särskilt utmärkande modernt intrycker eller ett mer gammaldags lantligt intryck. Bläddra igenom sortimentet och tänk efter noggrant så hittar du säkert en modell som passar just ditt badrum och dina behov. En blandare kan faktiskt vara en riktigt snygg detalj i badrum som kan lyfta känslan och göra ditt badrum till en ännu trevligare plats att befinna sig på.

Material och funktioner

Krom är ett av de vanligaste materialen när det gäller blandare, men för den som är mer nostalgiskt lagd kan man välja mässing eller porslin. Några mer moderna material när det gäller blandare är trä, plast och aluminium. Blandare kan ha olika funktioner. Bland annat kan de vara snålspolande eller automatiskt återgå till att spola kallt. Om du är inriktad på att spara pengar så är det en bra idé att köpa en snålspolande blandare, på det sättet kan du sänka dina driftskostnader i huset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>