Kanske har din gamla ugn gått sönder, eller så har du någon helt annan anledning till att du vill byta ut din ugn. Oavsett vilket så ska vi i den här texten gå igenom några saker som du behöver tänka på innan du bestämmer dig för vilken ugn du ska köpa. Utbudet av ugnar på marknaden är stort och det kan vara förvirrande. Det kan vara svårt att navigera bland alla tillverkare, funktioner och specifikationer. Därför ska vi snabbt och enkelt gå igenom vad du behöver ta ställning till.

Funktioner

Vilka funktioner behöver du? Skulle du exempelvis ha nytta av en självrengörande ugn? I så fall bör du titta närmare på de modellerna. Var beredd på att du kan behöva betala lite mer för dessa. Gillar du mjukstängande luckor? Det finns även modeller med sådana. En annan intressant och viktig aspekt att fundera över är energiklassningen. Om du vill spara pengar på sikt så bör du välja en ugn som är energisnål. Det innebär att den inte drar så mycket ström. På sikt kan du spara pengar på att köpa en energisnål ugn, även om inköpspriset är lite högre. Detta gäller inte minst om du vet att du kommer att använda din ugn mycket frekvent.

Storlek

Hur stor ugn behöver du? När det gäller en vanlig standardugn för hemmabruk så kan volymen variera från ca 66 till 72 liter. Om ni är en stor familj så kan det vara klokt att satsa på en lite större ugn, då rymmer du fler plåtar och formar i ugnen på en och samma gång. Lever du själv räcker det förmodligen med en lite mindre modell.

 

Vi hoppas att du med hjälp av våra tips ska kunna hitta en ugn som du blir nöjd med och som kommer att hålla länge. Satsa gärna på hög kvalitet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>