Kanske har du haft samma yrke i många år och känner att du behöver utbilda dig vidare eller kanske behöver utbilda dig till något helt nytt och lämna det du håller på med nu. Om du exempelvis är målare kanske du har stått på många plattformar och målat under årens lopp och känner att det är dags att ta ett steg vidare och utbilda dig till ingenjör, varför inte ta chansen?

Vad är ditt intresseområde?

Det är väldigt viktigt att ta reda på vad man är intresserad av, annars kan det nästan aldrig löna sig om man inte vet vad man vill. Det som är bra om man är lite upp i åren är att man oftast har fått en idé om vad som är spännande att jobba med. Det är därmed lite lättare på många sätt att veta vad man ska läsa än om man är 20.

Vilket ger mest i lön?

Kanske är du intresserad av att optimera din lön? Då kan det vara en bra idé att undersöka vad som bäst kan löna sig att läsa vidare till. Det går lätt att söka fram statistik på det. Det beror också på hur lång tid du är intresserad av att sitta på skolbänken igen. Kanske är det andra saker som driver dig? Du kanske gärna vill jobba med människor mera istället för att sitta framför en dator? Eller kanske är det tvärtom att du hellre vill jobba på ett kontor än att jobba med människor. Det är sällan för sent att vidareutbilda sig och lära sig nya saker. Man blir aldrig för gammal för att lära sig nytt.

Vad väntar du på? Det är bara med att komma igång med att googla och fråga vänner så att du kan hitta rätt väg vidare i ditt yrkesliv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>