Det är mycket som händer i livet. Du växer upp, du utbildar dig, du får ditt första jobb, karriären rullar på, du börjar kunna lägga undan lite pengar och snart växer det fram en tanke om att du ska slå till och köpa dig en egen lägenhet.

När du väl bestämt dig för att köpa en egen lägenhet är det lätt att bli som uppslukad i processen med att leta lägenhet. Du kan gå på precis hur många visningar som helst men det kommer hela tiden nya objekt ut på marknaden som du behöver undersöka och du oroar dig kanske också för att du inte ska göra den absolut bästa affären någonsin.

När du väl är igång med att söka efter en lägenhet bör du inleda en parallell process som går ut på att säkra att du har tillräckligt med pengar för att köpa den lägenhet du vill ha. Det kan vara så att det är lite svårt att få med banken på tåget eftersom det numera ställs högre och högre krav på egeninsats när du köper en bostad. När du ska låna pengar till lägenhet så är det dock så fint ordnat att du kan ta ett privatlån för den delen av kostnaden som du inte kan täcka med bostadslånet. Banken ger dig bostadslån med utgångspunkt från värdet på din bostad men ett privatlån kan du ta med din lön som bas.

Privatlån

Ett privatlån tas med din inkomst som bas. Detta betyder att du inte ställer någon säkerhet, som till exempel en lägenhet, för lånet. Ett privatlån kan vara på bara några tusen kronor hela vägen upp till över en halv miljon kronor och löptiderna kan variera från någon månad till över femton år.

Det är med andra ord en mycket flexibel låneform och det är också mycket lätt att ansöka om lånet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>